Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Едни от най-атрактивните участници в тазгодишното издание на MasterChef – Даниел Радойков, Кольо Минчев и Николай Немигенчев, посрещнаха първите си гости дни преди финала на шоуто по Би Ти Ви. Кулинарите вече сформираха своя собствена марка - Men in the Kitchen, под която планират да правят интерактивни гурме събития. Те искат да съчетават вкусната храна с интересни игри и духа на предизвикателствата на Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки. Такава беше и дебютната им вечеря, на която предложиха на стотиците фенове на предаването четиристепенно меню, селекция от вина и забавни упражнения с ножа, тест за мерене „на око“ и сглобяване на деконструиран десерт. Най-впечатлени бяха малките им фенове, които с ентусиазъм мериха мляко, боб и леща, за да спечелят кухненска дъска и снимка с кулинарите.

Повече от 120 гости провериха дали красивите ястия на Даниел, Кольо и Николай, които са гледали в MasterChef от малкия екран, са също така апетитни и в действителност. Те опитаха опитаха амюз буш, състоящ се от желирано гаспачо с фламбирана скарида, маринован в портокалови кори гъши дроб и сладко от смокини върху домашно изпечен брьош, както и сюзме - вид крема сирене, оваляно в запечен шам фастък с билки. Предястието съчетаваше агнешки момици на сю вид с прясно мляко и билки, сорбе от краставица и билки, мус от кисело мляко и мурсалкси чай. Мъжете в кухнята сервираха основно ястие от лозови сарми с нахут и дърпано агнешко месо, приготвено по бавна технология с отлично подбран букет от билки, речен син рак с пролетна туршия. За десерт гостите се насладиха на нетрадиционен чийзкейк с домашно приготвен конфитюр от вишни.

След големия интерес към първото им събитие, Men in the Kitchen споделиха, че подготвят серия от подобни мероприятия, на които ще представят свои авторски менюта, комбинирани със забавления. Те ще бъдат ежемесечни, в нетрадиционни ресторанти и ще бъдат нещо повече от готвене. Концепцията на триото е да събират отделни хора, които имат една страст, и тя е любовта към кулинарията. В допълнение, те обещаха „да направим така, че хората да изпитат част от тези предизвикателства, които ние сме изпитали на кулинарната арена.“

На полуфинала на шоуто успяха да се класират Цветомира Ванчева, Лъчезара Павлова, Станислав Райчев и Николай Немигенчев. Утре още един от тях ще отпадне, а във вторник (29 май) ще бъде избран победителят в MasterChef.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл