Учат безработни на готварство и компютри

138 безработни в Шуменско ще имат възможност да увеличат професионалната си квалификация с курсове и да бъдат наети от бизнеса.

В региона се реализират два проекта - "Стъпка напред" на Асоциация на индустриалния капитал и "Квалифицирани кадри за бизнеса" на Българска стопанска камара.

Обучение за професия "Готвач" ще преминат 20 души от областта, а за "Сервитьор-барман" ще попиват знания и умения 38. В проектите е заложено 40 безработни да бъдат включени в обучение по професия "Офис секретар" и още толкова да преминат курс "Оператор на компютър". За част от успешно завършилите обученията е предвидено осигуряване на заетост.

14% е равнището на безработица в Шуменска област през февруари, съобщават от Регионалната служба по заетостта във Варна. Регистрираните безработни в бюрата по труда са 10 626 и това е с 30 души повече от предходния месец. В сравнение със същото време на м.г. обаче, безработните бележат значителен спад - с 1 846 по-малко. В град Шумен броят на регистрираните безработни е 1 930 или 4,3%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони