Ученикът, който ритна учителката, ще учи в друго училище от септември

Снимка: Архив

Десетокласникът Мартин Цанов от Професионалната гимназия по туризъм, който ритна учителката си по философия, ще бъде преместен в друго училище. Това реши педагогическият съвет на училището. Преместването ще стане факт от новата учебна година.

 За около час тази сутрин Педогогическият съвет на Гимназията по туризъм реши единодушно да наложи най-тежкото наказание на Мартин Цанов - преместване в друго училище. Това стана факт от втория опит след като преди седмица Съветът се събра, но не дойдоха родителите на момчето. Така, според новия закон за училищното образование, без тях наказание не можеше да бъде наложено. Днес те също не присъстваха на съвета. Преместването на десетокласника ще стане факт от новата учебна година.

"След като издам заповедта за налагане на санкция ще подам доклад в РУО София-град и те ще преценят къде ще бъде преместен ученикът", уточни Антоанета Джонева - директор на Професионална гимназия по туризъм.

През седмицата учителите излязоха с декларация против агресията и в подкрепа на пострадалата учителка Богомилка Николова. Написаха още, че ще засилят превантивната си роля и ще търсят още първите признаци на агресия сред учениците си.

Още преди седмица прокуратурата повдигна обвинения на десетокласника за две престъпления - нанасяне на лека телесна повреда на учител и хулиганство. Ще го наблюдават и от Детската педагогическа стая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България