Ученик от Лом получи наградата на херцога на Единбург

17-годишният Добромир Здравков, който живее в Цeнтър за настаняване от семеен тип в Лом, бе отличен с Международната награда на херцога на Единбург на церемония в Централния военен клуб в София. От три години Добромир участва в програмата за личностно развитие на херцога на Единбург, която у нас е под патронажа на президента.

Момчето, което е от много бедно семейство, се научило да плува и два пъти месечно пътувало до басейн във Враца. Тийнейджърът е участвал и във всички доброволчески акции на Младежкия червен кръст и е показал много добри резултати в овладяването на английски език. С участието си в три направления на програмата – спорт, доброволческа дейност и развитие на личностни умения, Добромир е достигнал бронзово ниво и получи значка – награда от херцога на Единбург, и сертификат, които му бяха връчени от президента Росен Плевнелиев. Добромир Здравков е ученик в гимназията по хранене и земеделие „Дмитрий Менделеев” в Лом, иска да завърши успешно образованието си и да работи в сферата на ресторантьорството. Но активно работи да подобри и компютърните си умения.

Над 350 младежи от България участват в програмата „Международна награда на херцога на Единбург” и преследват чрез нея мечтите и целите в живота си.

“Наградата предлага възможност младите хора да се учат от живота. Тази награда е толкова важна, защото помага на младежите да развият качества като постоянство, любопитство, оптимизъм и самоконтрол”, заяви на церемонията посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони