Ученик от Русе грабна наградата "Алеф"

„Ние можем да променим света!” Това заявиха лауреатите на Четвъртия ученически литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” от трибуната, която им предостави Центърът за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”.

На официалната церемония по награждаването в салона на Куклен театър - Бургас присъстваха участниците в надпреварата, чийто творби най-много са впечатлили журито.

Тази година темата на традиционния конкурс бе: „Шимон Перес и неговият принос в измеренията на общочовешкия хуманизъм”. Съвета на големия политик и миротворец да мечтаят за големите неща последваха 161 ученици от 41 населени места в България. В своите есета те „нарисуваха” истинския свят, който искат да създадат.

На първо място бе класирано есето на Мануил Касабов от СУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ” - Русе. Той получи голямата награда - пътуване до Израел и участие в едноседмичен международен семинар за млади лидери в Херцлия. Мануил ще представи България на едноседмичен международен форум за млади лидери през месец август тази година на разноски на организаторите.

Бяха присъдени две втори награди от по 200 лв. и три трети награди от по 150 лева. Всички отличени получиха книги и грамоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование