Ученици благодарят на медици

В Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник - 7 април, ученици от Частно средно училище "Юрий Гагарин" в Камчия стартираха в социалните мрежи инициатива "Едно огромно БЛАГОДАРЯ!" Децата сътвориха рисунки, които вечерта ще поставят на своите прозорци като жест на признателност към медиците, които са на първа линия в битката за овладяването на пандемията от COVID-19 и рискуват своя живот.

Най-малките възпитаници на училището изпратиха и трогателни благодарствени писма към своите лични лекари.

"Всеки път, в който не се чувствах добре, Вие бяхте винаги до мен и моето семейство. Понякога дори и в 3 часа през нощта. Сърдечно Ви благодаря за всички прегръдки, които получавам при всяка наша среща. Щастлива съм, че мама е избрала Вас за мой доктор", написа третокласничка към своя семеен лекар. Нейни съученици направиха интервюта с родителите си, които са медици.

На въпроса:

"Какво бихте посъветвали децата, които мечтаят да станат лекари?", бащата на едно от тях е отговорил: "Искам да посъветвам децата никога да не забравят тази мечта и да се борят за нея! За да се реализират в тази професия, трябва много да учат, но най-важното е да бъдат добри хора и да се отнасят към другите с уважение, състрадание и съпричастност! За да бъдеш добър лекар, трябва да си всеотдаен към професията и да обичаш хората."

Инициативата "Едно огромно БЛАГОДАРЯ!" ще продължи цяла седмица, а от ЧСУ "Юрий Гагарин" се надяват към нея да се присъединят и деца от други училища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини