Ученици гостуват на разменни начала в българския и румънски градове Търговище

Снимка: Архив

12 ученици, на възраст от 16 до 18 години, от побратимената едноименна румънска община са на посещение в Търговище по покана на местната администрация. Децата взимат участие в младежкия баскетболния турнир, организиран от клуб „Светкавица“, който се провежда тази седмица, съобщават от общината.

В края на тази седмица пък други 17 деца, от 6 до 12 клас, с изявени таланти от българското Търговище заминават на едноседмично посещение в румънския град по покана на тяхното общинско ръководство. В програмата на българската делегация са включени посещения на културно-исторически комплекс „Княжески дворец“, местните музеи и други туристически забележителности. Учениците ще посетят и българския квартал „Матей Воевода“, където по данни на българската общност там, живеят над 2000 наследници на етнически българи.

От местната администрация припомнят, че през юли ученическа група от румънското Търговище летува в общинската морска база в Балчик.

Младежкият обмен е част от политиката и усилията на общинското ръководство в Търговище за задълбочаване контактите и партньорството с побратимените градове, както и активизиране на връзките с българските общности зад граница, припомнят още от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България