Ученици започват безплатно обучение в Стара Загора по информационни технологии

През ноември 2018 г. започва безплатно четиримодулно обучение на ученици от Стара Загора в областта на информационните технологии. То е по инициатива на народния представител от ГЕРБ Радостин Танев.

Обучението ще се осъществява съвместно с Община Стара Загора и водещи IT фирми. То ще стартира с ученици от 5-и до 7-и и от 8-и до 12-и клас и ще се провежда в делнични дни, извън учебната програма.

”Първият модул, през който ще преминат, е „Информатика” при именития преподавател от Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев” – Павлин Пеев, създал едни от най-добрите специалисти в тази сфера в България, съобщи на пресконференция зам.-кметът по хуманитарни дейности на Стара Загора Иванка Сотирова. Тя подчерта, че подкрепата на родителите за предстоящото обучение е много важна.

Учениците ще преминат курсове по роботика и стартъп. Лекции в модул „Виртуална реалност” ще изнася проф. Живка Овчарова – водещ преподавател в Университета в Карлсруе. Преминалите обучението ще получат и сертификат от висшето учебно заведение, съобщи народният представител Радостин Танев. Той добави, че целта на обучението е да се създадат добре подготвени кадри в Стара Загора за сектора на информационните технологии, за да се привличат инвеститори в областта на високите технологии.

Обучението ще продължи до края на учебната година и целта е да продължи през следващата, за да се превърне в устойчив модел.

Желаещите да се включат в обучението трябва да подадат заявление до 1 ноември в сградата на Център за подкрепа на личностно развитие, на ул."Захари Княжески" № 71, етаж 3.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България