Ученици и студенти в дискусия "Ние и Европейският съюз"

Снимка: Архив

Дискусия със студенти и ученици ще се проведе в рамките на Месеца на българското европредседателство, който протича в Шумен. Община Шумен и Шуменският университет “Еп. Константин Преславски” организират дебата “Пръв сред равни – Ние и Европейският съюз”.

Събитието е част от проявите, посветени на Месеца на българското европредседателство и ще се състои на 25 април, сряда, от 10 часа в 309-та аудитория “Боян Пенев” на ВУЗ-а.

За участие в дискусията са поканени студенти, ученици, представители на Общинския младежки съвет и Ученическия парламент. Водещ ще бъде доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“ в ШУ „Еп. К. Преславски“. В дискусията ще се включи и гл. ас д-р Катя Христова–Вълчева преподавател по европейска политика в Нов български университет.

В края на срещата ще бъдат представени и наградени най-добрите фотографии от конкурса „Европа в Шумен“. Както "Труд" писа участниците в него трябваше да представят снимки на сгради, места, екстериори, импресии, които внушават усещането за принадлежност към европейското културно пространство. Понеделник е крайният срок за изпращане на творбите за участие във фотоконкурса на електронен адрес [email protected]. Фотосите ще бъдат качени на сайтовете на Община Шумен и на Медийния център на Шуменския университет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони