Ученици откраднаха "баничарка" и се блъснаха в къща и стълб

Снимка: Архив

Арестуваха за 24 часа непълнолетните безделници

Три момчета на по 16 и 17 г. отмъкнаха товарен автомобил "Фолксваген Кади" от улица в град Велики Преслав, караха го успешно над 16 км и катастрофираха между ел. стълб и къща.

Приключението им завършило в близкото село Мараш, където се блъснали и зарязали "баничарката". Колата била забелязана от съседи странно заклещена на ул."Георги Димитров" минути преди 7 часа сутринта в събота и те веднага алармирали полицията.

Малко по-късно в РУ-Велики Преслав се явил и 47-годишният й собственик, който установил липсата на превозното средство. Признал, че го е оставил паркирано на ул."Хан Омуртаг" в града отключено и с оставен ключ на предната седалка.

Униформените бързо намерили очевидци, които дали описание на хлапаци, навъртали се в района. В резултат на полицейските действия като заподозрени в извършване на деянието за срок до 24 часа са задържани двама младежи на 17 години и 16-годишен, съобщават от полицията в понеделник. Образувано е досъдебно производство срещу тримата безделници нарушители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България