Ученици от селото на белия щъркел станаха репортери в онлайн изданието „Щъркел"

Основно училище „Гео Милев“ в пловдивското село Белозем се включи в социалния проект „Щъркелите”, който е свързан с пълноценната социализация и повишаване качеството на живот на децата със специални образователни потребности чрез интерактивно образование, стимулиране и изява на творческия им потенциал. Всички дейности в него са фокусирани върху създаване на ефективен модел за социално и културно взаимодействие, базирано на концепцията „деца помагат на деца”.

Социален проект „Щъркелите” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Ученици от ОУ „Гео Милев” в българското село на европейското семейство на белия щъркел, пък станаха репортери на онлайн изданието „Щъркел“ с редактор Маргарита Друмева. То е едно специално място за среща, където деца и ученици прекарват време заедно и споделят своя свят с други деца. Тук се публикува детско творчество – приказки, стихове, песни, рисунки, снимки, пътешествия, мечти. Списание „Щъркел” има детска редколегия и се списва от деца за деца с малка помощ от по-големите какички и батковци студенти.

Репортерите от Белозем - седмокласничките Маргарита Кръстева, Габриела Русинова и Ивелина Димитрова представиха „щъркеловото“ училище с отбелязване на 21 септември - Световния ден на мира, час по вероучение и зелено училище, и така училищните инициативи стигнаха до читателите на детското онлайн списание „Щъркел“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони