Ученици от три държави гостуват във Велико Търново по програма „Еразъм”

Ученически групи от Италия, Полша и Румъния, заедно с техните ръководители гостуват във Велико Търново Техен домакин е Основно училище „Бачо Киро”, което работи с учебни заведения от трите държави по програма „Еразъм+”. Децата и младежите ще прекарат пет дни в старопрестолния град, като през това време ще се запознаят с българския образователен процес и ежедневието на техните връстници от Велико Търново. Гражданското самосъзнание, ученическото самоуправление, благотворителността и доброволчеството са сред темите, които младите хора ще обсъждат.

Гостите посетиха Община Велико Търново, където бяха приветствани от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, директора на образователната дирекция в местната администрация Пенка Игнатова, общинските съветници проф. Михаил Харалампиев, Деян Хаджийски и Георги Недев. Присъстваха също 15 ученици от ОУ „Бачо Киро”, директорът на школото Владимир Николов и педагози.

unnamed-15„Бъдете активни, обществото има нужда от идеите и креативността на младите хора”, обърна се към учениците Венцислав Спирдонов. Той поздрави ръководството на ОУ „Бачо Киро” за инициативата и подчерта, че подобни прояви дават възможност за културен и образователен обмен между България и други държави.

Децата и младежите от Полша, Италия и Румъния гостуват в семействата на ученици от ОУ „Бачо Киро”. С тяхна помощ те ще опознаят Велико Търново, богата история и забележителностите на града и България, природните красоти и възможностите за игра и спорт. На реципрочни начала великотърновчетата гостуваха в Полша, предстоят визити в Италия и Румъния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България