Ученици от Търново представиха менюто от последната вечеря на „Титаник“ на национално състезание

Презентацията съвпадна със 106-та годишнина от потъването на кораба

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново представиха менюто от последната вечеря на „Титаник“ на 12-то национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Като бъдещи кулинарни специалисти младежите от гимназията в старата столица подготвили оригиналното меню за трите класи на трансатлантическия лайнер „Титаник“ навръх 14 април, когато се навършиха 106 години от най-голямата морска катастрофа.

С интересно видео, показващо малко известни и любопитни факти от историята на кораба и презентация на менюто, учениците отбелязаха годишнината, от позицията на бъдещи специалисти в хотелиерството и кулинарията.

"Изисканите гурме ястия, особено в 10-степенното меню на първа класа – менюто на крал Едуард, връх на френската кухня тогава, вече са познати и по възможностите на бъдещите кулинари от гимназията.

Изключително интересното представяне, съпроводено с уникален коктейл, приготвен от учениците, бе предложено на гостите на гимназията. Това бяха 80 директори на училища към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България", съобщиха от школото.

Търновското училище бе домакин на 12-тото национално състезание по английски език Лингвистично кенгуру и на отчетното събрание на Асоциацията, за което получи висока оценка от гостите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България