Ученици от Художествената гимназия в Пловдив с първа изложба в Македония

Представителна експозиция с творби на талантливи ученици от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив гостува в момента в столицата на Македония Скопие по покана на директора на Българския културно-информационен център Светлана Савова. Тя откри изложбата, а участие в събитието взеха директорът на НХГ "Цанко Лавренов"-Пловдив Светлозар Чавдаров  и преподавателят по стенопис Атанас Камешев.

Македонската културна общественост се запозна с постиженията на пловдивското образование по изобразително изкуство чрез произведенията на младите художници от специалностите живопис, графика, скулптура, стенопис, рекламна графика и иконопис. По-късно двамата представители на пловдивската гимназия посетиха Държавното средно училище "Лазар Личеноски" в Скопие и обсъдиха с колегите си възможностите за сътрудничество в областта на визуалните изкуства - съвместни изложби, творчески работилници и партньорства в общи проекти.

Уговорени бяха редица инициативи, първата от които ще се осъществи още през ноември - съвместна изложба на преподаватели от двете художествени училища. Следваща стъпка ще са общи учебно-творчески практики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства