Ученици преподаваха на ученици гражданско образование

„Твоят глас е нашето бъдеще“ бе темата на открития урок по гражданско образование, изнесен в ОУ „П. Р. Славейков“ от младшите посланици на Европейския парламент във Велико Търново. Това бяха учениците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон. Това е единственото училище в града, което през тази учебна година ще работи по Програмата за училища посланици на Европейския парламент /ЕП/, организирана от Дирекцията за информационните бюра на ЕП.

Марианна Стоянова, Румяна Иванова, Деян Христов и Стефан Филев от XI „в“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ бяха учителите по гражданско образование. Те запознаха учениците на основното училище с историята и институциите на Европейския съюз /ЕС/. Акцентът на открития урок бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Децата получиха 30 интерактивни пъзели. Подреждайки ги, те научиха знамето и химна на ЕС; знамената и химните на страните-членки на ЕС, а логото на младшите посланици подреждаха под звуците на „Детство мое“. Същите интерактивни пъзели ще получат всички основни училища в града.

Откритият урок е част от дейностите, чрез които младшите посланици ще изпълняват основната цел на Програмата – да подобри осведомеността сред учащите относно ЕС, европейското гражданство и парламентарна демокрация и Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите.

Старши посланици по Програмата са Бистра Стефанова и инж. Славка Проданова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони