Ученици провеждат Час на класа в Апелативен съд-Пловдив

В Зала 1 на Апелативен съд-Пловдив този четвъртък от 13.30 часа за осми пореден път ще се проведе Час на класа. Гости на магистратите ще бъдат учениците от трети "В" клас на основно училище "Княз Александър Първи" от града под тепетата. По същото време студенти от специалност "Графичен дизайн и фотография" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) ще проведат занимание по репортажна фотография и ще заснемат провеждането на Часа на класа в Съдебната палата.

Третокласниците ще се запознаят с работата на съдиите по различните видове дела. Служители от Областно звено "Съдебна охрана" ще демонстрират техники при конвоиране на задържани лица и помощните средства, които използват. Децата ще могат да разгледат и полицейските автомобили, с които се транспортират обвиняемите.

Учениците ще могат да участват в разпознаване на лице, заподозряно в извършване на грабеж на мобилен телефон. Чрез ролева игра те ще могат да застанат на местата на съдиите, прокурора и защитата, участвайки в "съдебен процес". На финала учениците ще имат възможност да преценят дали обвиняем в извършване на грабеж на мобилен телефон е виновен или не.

Инициативата "Час на класа" започна преди две години. През това време над 200 ученици от Пловдив посетиха Съдебната палата, запознавайки се с дейността на магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони