Ученици решаваха проблема с изчезването на пчелите

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново се включи за седми път в Световната седмица на предприемачеството, като организира и проведе Иновационен лагер.

Гост на събитието бе инж. Таня Димитрова – експерт Професионално образование РУО Велико Търново. Състезанието е най-желаното и най-масовото събитие в гимназията. За трета поредна година в Иновационния

лагер се включиха студенти от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Заедно с тях ученици от Х, ХІ и ХІІ клас, разпределени в 8 отбора с по 5 човека, разискваха върху поставения им казус. Част от учениците са участници в клуб „Иновации и предприемачество“.

Младежите трябваше да намерят предприемаческо решение на проблема с изчезването на пчелите. В рамките на 6 часа, отборите трябваше да подготвят презентация, с която да защитят идеята си пред жури от представители на бизнеса. При работата си по казуса особено ценна за младите хора бе помощта на бизнес

консултанти доброволци, които от гледна точка на своя житейски и професионален опит, както и като работодатели, ги насочваха как да подобрят решението на казуса.

Бизнес консултантите даваха съвети за самата идея, екипната работа и разпределението на ролите, изготвянето на презентацията и др. Ментори на отборите бяха: Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП Велико Търново, Мая Калчева – член на Управителния съвет на Българска хранителна банка, инж. Красимир

Калчев – управител на еднолична фирма, Цветелина Пренгова – специалист Маркетинг и реклама в образователен център, Пламен Петров – директор на банков клон.

Журито оцени отборите по качество на решението; представяне на сцена и отговори на въпроси. В инициативата активно се включи Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ чрез домакинство на презентациите и награди за отборите победители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование