Ученици се надпреварват по знания за Владигеров

Шестокласници от 10 шуменски училища ще се надпреварват по знания за великия български композитор Панчо Владигеров. Образователната викторина е посветена на 120 години от рождението на гениалния шуменец.

Препитването е на два етапа, а най-добре представилият се отбор ще бъде награден с посещение на концерта на призьорите от конкурса за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ в Шумен в края на май. Концертът е включен в програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“.

Първият кръг е още тази седмица на 11 април и ще протече във всяко училище, като по регламент участниците ще отговарят на тест с 11 въпроса в рамките на 15 минути. Представянето на учениците ще оценява комисия в състав проф. Стефан Хърков, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“, Диана Дечева, изпълнителен директор на Фондация „Панчо Владигеров“ и Стефка Макавеева, музикален педагог.

Шестокласниците, които съберат най-много точки, ще бъдат разпределени в няколко отбора и ще продължат във втория кръг на състезанието.

На 12 април ще стане ясен и регламентът за провеждане на втория етап на викторината на 8 май в зала „Сава Доброплодни“ на Народното читалище „Добри Войников-1856“. За втория кръг ще бъде съставен и специален конспект с въпроси.

Организатор на викторината е Община Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони