Ученици се състезават по пътни знания

Двет отбора от училища в Шумен ще участват в Националната викторина по безопасност на движението "Да запазим децата на пътя". Общинския кръг от надпреварата стартира във вторник в СУ "Трайко Симеонов", като част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната година.

Всеки отбор ще е от четирима ученици – по един от 5, 6, 7 и 8-ми клас. За надпреварата са готови деца от ОУ "Д-р Петър Берон", ОУ"Димитър Благоев", ОУ"Еньо Марковски", ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в с.Царев брод, ОУ "Н.Вапцаров" в с.Дибич, ОУ"Васил Левски" в с.Градище и градските средни училища "Панайот Волов", "Васил Левски", "Сава Доброплодни", "Йоан Екзарх Български" и "Трайко Симеонов".

Надпреварата е в три кръга, като в първия децата ще решават тест-листовка, а във втория ще има викторина. В третия е практическо задание – сглобяване на пъзел с пътен знак и тест-ситуация за оказване на долекарска помощ.

Отборът, който се класира на първо място, ще участва в областния кръг в сряда.

Целта на състезанието е изграждане на умения и навици за действие на пътя и формиране на култура за безопасно поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони