Ученици ударно учат китайски език в Бургас

Бургаски ученици ударно усвояват китайския език. Часове по китайски са въведени в три елитни гимназии в града- природоматематическата "Акад. Никола Обрешков", СУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия. Обучението се извършва в часовете по СИП и се води от две китайски преподавателки.

Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева присъстваха на открит урок и останаха впечатлени от подготовката и бързото усвояване на езика. Часът се проведе в Природоматематическата гимназия и бе воден от 25-годишната преподавателка Ян Ли Рен.

Децата показаха, че без сериозни затруднения могат да пишат, да отговарят на въпроси и да правят кратки описания на китайски език. Всеки ученик разказа на китайски за семейството си.

Преди да стигнат до това ниво обаче, подрастващите са отделили доста време в изучаването на символите от китайската азбука.

"Впечатлен съм от вашите знания и се гордея с това, че бургаски ученици се справят толкова добре с изучаването на този труден език. Пожелавам ви успех." Това каза на класа кметът Димитър Николов в края на учебния час.

Амбицията на Община Бургас е от следващата година се увеличи броят на децата, които изучават езика. В момента по чуждоезиковата програма се обучават 10 класа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование