Ученически конкурс търси най-добрата бизнес идея

Национален ученически конкурс търси най-добрата бизнес идея. Надпреварата стартира от Варна и се организира от Областния информационен център заедно с мрежата центрове в страната и дирекция „Централно координационно звено“ в Министерския съвет.

Онлайн конкурсът за младежи на тема „Имам бизнес идея!“ е част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“ 2019 г. Участие могат да вземат ученици от 14 до 18 г. За целта те трябва да заснемат видеоклип, с дължина не повече от 2 минути и големина 25 МВ, в който обясняват своята бизнес идея. Всички клипове, придружени с попълнена декларация за участие, ще се изпращат директно към създадената за целите на конкурса страница във Facebook като съобщение в Мessenger.

Участниците задължително трябва да посочат трите си имена, имейл, клас, училище, град, телефон за връзка. Всеки от тях има право да се включи в онлайн конкурса само с един клип, който не трябва да рекламира продукт или услуга по какъвто и да е било начин, да съдържа обидни послания от всякакво естество, да отправя политически послания. Допуска се автори на един клип да бъдат двама или повече участници.

Класирането ще бъде определено след гласуване от страна на Facebook потребителите. Десетте бизнес идеи, събрали най-много гласове, ще получат награди - тонколонки, аудио слушалки и ваучери за „Escape room“, а двамата финалисти ще посетят София Тех Парк на 1-ви юни. На официална церемония те ще се срещнат с предприемачи, които вече успешно са реализирали бизнес идеите си.

Предложенията ще се събират до 15 април до 12 май. От 13 до 23 май ще продължи гласуването на вече публикуваните материали. След окончателното преброяване на гласовете ще бъдат обявени 10-те финалисти, от които и двамата победители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони