Ученичка спечели международен музикален конкурс

10-10-1Талантливата ученичка от Велико Търново Кристияна Кирилова спечели международния музикален конкурс „Златна ябълка“, провел се преди десетина дни в Кишинев, Молдова. 13-годишното момиче учи в СУ „Емилиян Станев“, паралелка „Изкуства“, а неин вокален педагог е Десислава Станкова.

Кристияна участва в две категории и завоюва две първи места. Тя впечатли десетчленното международно жури с изпълненията на фолклорната песен „Заблеяло ми е агънце“ на Борис Машалов и на баладата Je suis malade на Лара Фабиан.

На пресконференция в Община Велико Търново талантливата великотърновка бе поздравена от директорите на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ и „Образование, младежки дейности и спорт“ Нелина Църова и Пенка Игнатова. Те споделиха, че следят музикалното развитие на Кристияна от години и изразиха увереност, че спечеленото отличие е само първото от цяла бъдеща поредица. Кристияна бе придружавана от родителите си и от вокалния педагог Десислава Станкова.

„Безкрайно съм щастлива, че представих България. Благодаря на моето семейство и на Десислава Станкова“, коментира развълнуваната ученичка.

Кристияна е първата българка, която печели международния конкурс с фестивален характер „Златна ябълка“. Музикалният форум има за цел да интегрира деца и младежи със специални образователни потребности и да ги постави в условията на реална и конкурента среда. В конкурса участваха таланти от България, Италия, Армения, Румъния, Украйна, Русия, Босна и Херцеговина и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България