Ученичка с две присъди краде в поликлиника

Ñëåä ïîðåäíàòà êðàæáà ó÷åíè÷êàòà ñå îçîâàëà â àðåñòà íà ÐÓ-Øóìåí

Ученичка от град Смядово, известна с кражби на коли и с две присъди, беше засечена да краде само месец след последното сключено споразумение с прокуратурата. Биляна Б. от дни е навършила 18 години и след поредната си криминална изява във вторник се озовала в ареста на РУ-Шумен.

В същия ден момичето придружавало болна жена в медицински център в Шумен. Щом съзряла открехната врата на стая по коридора, тийнейджърката се вмъкнала вътре и ловко измъкнала портфейл от чантата на служителка. В него имало 40 лв. и документи. Само след минути обраната забелязала липсата и подала сигнал в полицията към 15,30 ч. Биляна все още била в коридора на медицинския център, когато униформените пристигнали. Като я видяли, подозренията паднали върху нея и с основание - открили парите, тя казала къде е хвърлила портфейла. Задържали я за едно денонощие и образували бързо производство.

На 23 декември Окръжният съд в Шумен одобри споразумение с момичето и му наложи 8 месеца затвор с 3 г. изпитателен срок, защото отмъкна чужда банкова карта и източи от нея 245 лв. Само дни по-късно в разгара на коледните празници Биляна и нейна 14-годишна приятелка забелязали "Ауди 80" на улица в Смядово и си наели момче да ги вози. На метри били спряни от полицаи и по този случай също се води досъдебно производство.

През юли миналата година смелата тийнейджърка сама подкара чужд бус "Мерцедес Вито" и стигна до Шумен, но катастрофира в паркирана кола и беше хваната напушена с марихуана зад волана. За това също сключи споразумение и получи 6 месеца пробация и обществено порицание. Зад гърба си Биляна има и серия от други кражби.

Момичето е ученичка в 11 клас на Професионалната гимназия по строителство в Шумен, но е в самостоятелна форма на обучение. В деня на джебчийската кражба трябвало да бъде на изпит, но арестът го осуетил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право