Ученички намериха скъп телефон и го предадоха в полицията

Снимка: Архив

Ученички намериха скъп мобилен телефон на улицата в Исперих и го предадоха в полицията, откъдето е предаден на собственика му, съобщиха от дирекцията на МВР в Разград.

Седмокласничката Селин Сами и петокласничката Даяна Янкова от ОУ "Васил Априлов"  се прибирали от училище около 17 часа във вторник, когато на тротоара видели сребрист телефон, видимо скъпа марка. Момичетата веднага решили да отнесат GSM в местното полицейско управление. Там обяснили къде са намерили телефонния апарат. Още преди да започне издирването на собственика му, в полицията дошла жена, която заявила, че дъщеря й си е загубила скъпия телефон и искала да го обяви за изчезнал, за да не се навъртят сметки от него. Тогава станало ясно, че намереният от момичетата телефон е издирваният от майката и случаят бил решен буквално за половин час.

От полицията в Исперих не уточняват каква марка е бил апаратът, но са записали имената на ученичките. Дали ги и на жената, която издирвала телефона на дъщеря си и искала да благодари на момичетата. Едното от тях, Даяна, участвало в детското полицейско управление, което функционира в училището му в Исперих повече от година, казаха още от дирекцията в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България