Училището по изкуства „Димитър Екимов” в Русаля търси доброволци за неотложни ремонти

Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов” във великотърновското село Русаля, което е уникално по рода си, търси доброволци, които да помогнат за ремонтни дейности в училищната база и общежитието. Един доброволец вече е отзовал – това е Йонко, благодарение на чийто безвъзмезден труд учителската стая е с нови цветове.

„Има още много за боядисване - както в училището, така и в къщата за живеене. Всяка една помощ ще е добре дошла. Предстоят много поправки на брави, легла, дръжки и панти на гардероби и шкафчета. Подутият ламинат пред баните на детските стаи ще бъде подменен с плочки. Покривът на пансиона се нуждае от укрепване. Отвън има паднали и счупени плочки..... Спираме дотук. Ако наистина някой има възможност и желание да ни помогне, нека ни пише или ни се обади!” – призовава училищният екип в Русаля.

22 деца от Училището по изкуства и занаяти Екимов” успяха благодарение на благодетел – англичанинът Пол Дейвис, да отидат на море в Приморско в началото на юли. Пол Дейвис живее от две години в съседно село, но е привързан към училището, често му гостува и помага.

От два месеца училището вече е със статут на основно и децата ще се обучават до седми клас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони