Училище в Горна Оряховица инвестира 38 000 лева в 4 нови компютърни зали

Четири нови компютърни зали с общо 56 работни станции са обзаведени преди началото на новата учебна година в СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица. Това ще позволи на всеки ученик да работи самостоятелно в часовете по информационни технологии. Инвестицията е за 38 000 лева и е от бюджета на училището. В началото на лятото е била обявена обществена поръчка за доставката и в края на август новите компютърни кабинети вече бяха готови. С нови компютри ще работи и администрацията на училището.

Над 100 са вече компютрите в класните стаи и училището може да претендира, че е най-добре обезпеченото в техническо отношение не само в общината, но и в областта. Целият четвърти етаж на Гимназията е обособен за часовете по информационни технологии, а от тази година има и назначен ръководител на направление ИТ, който ще се грижи за техниката.

Компютърното обучение, което започва на все по-ранен етап и от тази година има предмет в 3 клас „Компютърно моделиране”, е обезпечено с всякаква техника. Освен обособените зали, компютри има в още 41 класни стаи, а училището разполага и с 11 интерактивни дъски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони