Учителите избират квалификационни програми на сайта на МОН

Нов регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти стартира от днес към сайта на Министерството на образованието и науката.

На адрес https://iropk.mon.bg ще бъдат публикувани всички обучителни програми, от които учителите и училищата могат да избират, информират от МОН.

В регистъра ще има информация за обучаващата организация и програмите, които предлага, формата и продължителността на обучението. Всяка организация ще обяви какви сертификати предлага, както и броя квалификационни кредити за всеки курс. Припомняме, че според новия Закон за предучилищното и училищното образование и държавния образователен стандарт за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти в системата на предучилищното и училищното образование, те трябва да взимат минимум 3 кредита на всеки 4 години.

Обучителните организации ще подават заявления от 1-во до 15-о число на месец ноември и април на всяка година. В двумесечен срок ще се разглеждат и одобряват програмите, които отговарят на всички изисквания съгласно предложените критерии.

Подаването на документите се извършва на хартиен носител и на флаш-памет всеки работен ден от 9.00 до 17.30 часа от 1 до 15 ноември 2016 г. в сградата на Министерството на образованието и науката.

Повече информация може да видите ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование