Учителка от Царево майстори елхи с клонки от морето

Учителка от Царево майстори елхи с клонки, изхвърлени от морето. Тя старателно ги събира по брега и месец преди Коледа, започва да майстори истински произведения на изкуството.

"Морето изхвърля много безполезни, но и много интересни неща. В дворовете на хората, живеещи по крайбрежието например има много интересни дървета, които те са събрали и сложили за декорация. Винаги съм им обръщала внимание и те много са ме впечатлявали", разказа пред "Труд" Деси Стоянова. Тя е родом от Царево, семейна е, с двама сина. Учителка е в забавачката "Ален мак".

Идеята й да майстори елхи, се появила спонтанно. Преди няколко година разглеждала сайтове и решила да направи сама украса за Коледа. Тази година, за Никулден, участвала в Коледния базар на града с уникалните си елхички и съгражданите и ахнали.

Деси Стоянова разказва, че никога не прави едно и също нещо. За тази Коледа е изработила два вида елхи. Едните са стилизирани дръвчета под формата на триъгълник, които са пълни с шишарки и топки. Другите са от кръстосани клонки.

"Работя с естествени материали- с плат, канап, лиана.. Украсявам с играчки от плат. На морския бряг можете да откриете невероятни неща. Това дърво, което е изваяно от морската вода не може да се намери никъде другаде. Морето е придало мекота и нежна форма. Кората е свалена по естествен начин“, обяснява тя.

"Тази година ми се наложи да използвам циркуляр и бургия. Слава Богу, мъжът ми има необходимия набор от инструменти“, разкрива майсторката на уникалните елхички и добавя, че в забавачката учи децата също да майсторят интересни предмети и да бъдат творци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл