Учителка празнува 100 годишен юбилей в Берковица

Райна Димитрова – дългогодишна преподавателка по английски език, навърши 100 години в Дома за стари хора в Берковица. Белокосата учителка е родом от балканското градче Чипровци, но е работила години наред в столичните училища.

Преди 4 години близките настанили баба Райна в Дома в Берковица, за да получава ежедневни професионални грижи. Въпреки напредналата си възраст бившата учителка е подвижна и любознателна. Макар и трудно чете книги от библиотеката в дома, гледа телевизия и общува с по-младите си съседи в общежитието.

За стогодишния юбилей баба Райна получи цветя и поздравителен адрес от кмета на Берковица инж. Милчо Доцов, а директорът на дома Ради Иванов й връчи икона на Света Богородица. Специални гости на учителката бяха ученици от гимназията „Д-р Иван Панов” в Берковица, които я зарадваха със сладкиши, а тя им рецитира стихотворение на английски език.

Най-голяма радост за столетничката обаче бе гостуването на роднините и внучката й. Баба Райна с вълнение сподели, че това е един от най-хубавите дни в живота й и пожела на всички здраве и дълголетие. В Дома за стари хора в Берковица живеят 150 пенсионери, настанени по един и двама в стая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони