Учителят по пеене на Таря Турунен с джем сешън в Стамболийски

Учителят по пеене на финландската рок звезда Таря Турунен Пламен Димов, който повече от 20 години се радва на признанието на световните музикални сцени, свири във вторник вечер в град Стамболийски, където е израсъл.

Пламен Димов събра на джем сешън свои стари приятели музиканти, с които го свързват професионални и лични спомени, и заедно с тях забавляваха любителите на джаза, рока и класиката. Музикантът, който свири с еднакъв успех на цигулка и пиано, е роден в Гоце Делчев, но когато е бил на 6 години родителите му се преместват в Стамболийски, където учи в ОУ „Христо Ботев“. След това е приет в Музикалното училище в Пловдив, а през 1981 г. емигрира във Финландия, където се установява като учител по музика в Китее, родния град на Таря Турунен.

Пламен Димов е човекът, който преподава на четирима от петимата музиканти на една от най-известните метъл група през новия век – Nightwish. На него момчетата първи казват, че са създали Nightwish, и именно него питат кого да изберат за вокал, а Пламен им препоръчва Таря Турунен. Пламен изсвирва всички инструменти в Oceanborn – най-сложния и най-характерен за звученето на Nightwish албум.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони