Учител предлага дом за семейство от Хитрино

Учител предлага дом за семейство от Хитрино, Петър Младенов

Пенсиониран учител от монтанско село предложи да приюти семейство останало без дом при трагедията в Хитрино. „Не сме богати, но имаме покрив над главите и хляб и не можем да останем безучастни пред това огромно нещастие!”, заяви Петър Младенов от село Смоляновци.

В писмо до областната управа и общината в Монтана, бившият учител предлага да приеме в къщата си четирима души от Хитрино, докато домовете им в разрушеното село бъдат възстановени. Моли само да бъде известен за пристигането на гостите предварително, за да се подготви.

„Заедно със семейството си винаги сме били чувствителни към човешките нещастия и сме се опитвали да помогнем, колкото можем, на пострадалите. След земетресението в Стражица събрах одеяла и 1500 лева за хората там. При първата бежанска вълна у нас също предложих да помогна, но никой от институциите не се отзова!”, сподели мъжът. Петър Младенов  е бил 30 години учител и е председател на фондация на името на покойния му син Младен Младенов, бивш кмет на Смоляновци. Педагогът е и основател, и уредник и до днес на музейна сбирка в село Смоляновци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България