Фалстарт на делото срещу Ембака заради катастрофа

Делото срещу Емил Първанов-Ембака, обвинен за убийство по хулигански причини на работник на магистрала “Струма”, не започна, тъй като съдията си даде отвод. Причината - пътен инцидент с колите на Ембака и на съдия Петър Пандев.

Подсъдимият е под домашен арест, но на 21 октомври т.г. той предизвикал катастрофа в Благоевград. При инцидента ударил леко с джипа си автомобил “Опел”, който е на съдията по делото. Колата била паркирана пред блока му и е с одраскана броня. За пътния инцидент съобщи вчера на делото адвокатът на подсъдимия Марин Марковски.

“Господин председател на съдебния състав, много ви уважаваме, вярваме във вашата експертиза. Но искаме да си направите отвод, тъй като може да сте предубеден в хода на делото. Нашият подзащитен карал бавно, но е причинил ПТП и повреда на вашата кола. Знаем, че сте над тези неща, но може да проявите лично отношение. Винаги може да остане сянка на съмнение в решението ви, докато гледате делото”, каза адвокат Марковски. Самият съдия Петър Пандев заяви, че разбрал за пътния инцидент по време на делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право