Фалшиви събития с топ звезди заляха фейсбук

Хиляди се заблудиха на първата невярна новина

Фалшиви събития за концерти на световноизвестни музикални звезди в най-различни краища на България заляха социалните мрежи. Еминем с ексклузивно изпълнение на най-големите си хитове в Летния театър в Стара Загора, фолк звездата Галена и канадецът Дрейк ще си поделят една сцена на Кюстендилска Пролет, Шакира ще покаже най-добрите си танцови движения на ремонтираните улици в София, Риана радва жителите на село Калипетрово, Лейди Гага пее в Перник, а Ед Шийрън е специалният гост на Празника на туршията в Златарица.

Това са само част от описанията на събитията, които измисляха потребителите на фейсбук. Причината за високата популярност този тип новини се превърна невярното съобщение за концерт на рап легендата Кание Уест в Амфитеатъра в Пловдив. Фейк новината успя да заблуди хиляди потребители на социалните мрежи, които побързаха да се отбележат като присъстващи на ексклузивния му концерт.

Създателите на фалшивото събитие очевидно са вложили много труд да заблудят меломаните, тъй като то е придружено с подробно описание за живота на Уест и предстоящия му концерт. След като новината за идването му набра скорост в интернет, тя бързо беше опровергана.

Извън музикалните събития, около 5000 души дори проявиха интерес към събитие с описание “Реч на Тодор Живков в Зала 1 на НДК”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл