Измамник с фалшиви пари остана в ареста

Снимка: Архив

По искане на Окръжна прокуратура –Бургас съдът задържа под стража обвиняемия Димитър Георгиев. 53-годишният мъж е обвинен за това, че на 20.12.2016г. в гр.Бургас държал в себе си подправени банкноти – неистински, като знаел, че са подправени, в големи количества, а именно 22 банкноти с номинал от по 20лв. на всяка от тях- престъпление по чл.244, ал.2, вр.ал.1 от НК. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 8г.

Според прокурора, може да бъде направен обоснован извод, че Георгиев е извършил престъплението, в което е обвинен. Той вече е бил осъждан за престъпление срещу паричната система, като е изтърпял наказание от 2г. и 6м. „лишаване от свобода“. Настоящото деяние е извършено 6 месеца след изтърпяването на цитираното наказание. Георгиев няма постоянен адрес в гр.Бургас, живее под наем в квартира, за който наем не представя договор. Според представителя на държавното обвинение, тези обстоятелства предпоставят възможността Георгиев да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави обв.Георгиев в ареста.

Определението на Окръжен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града, като в този случай съдебното заседание ще се проведе на 27.12.2016г. от 14.00ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини