Фандъкова: В Първа АГ болница „Света София“ са родени най-много бебета през изминалата година

Снимки: Денислав Стойчев

Днес бабуването няма нищо общо с преди – сега има много професионалисти акушери и лекари. В Първа Специализирана Акушеро-гинекологична Болница за Активно Лечение (ПСАГБАЛ) „Св. София“ са родени най-много бебета през изминалата година – над 4 000. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в ПСАГБАЛ „Св. София“ по случай Бабинден.

„Само за Първа АГ болница сме дали половин милион лв. - средства, с които ние дофинансираме дейности, които не се заплащат от Здравната каса. Това е голяма помощ за нашите болници. Ние се гордеем с двете АГ болници – „Св. София“ и „Шейново“. Разбира се, гордеем се и с всички останали АГ болници в София, защото това са болниците, благодарение на които се раждат здрави бебета и София може да бъде град на децата и младите хора, както всички ние очакваме“, посочи Фандъкова.

Тя заяви, че зам.-кметът Дончо Барбалов ще проучи възможността да помогнем и тази година на Първа АГ болница.

Столичният кмет поздрави всички акушери, лекари, санитари, които работят в АГ болниците. По думите й в „Св. София“ работят близо 300 души и са доволни от условията, но искат и още нова апаратура.

Тя допълни, че продължават през тази година и с Общинската програма „Инвитро“, чрез която са били родени 13 бебета. „Тя е по-различна от националната програма – ние финансираме донорски яйцеклетки. Призовавам за повече дарители. Очакваме още бебета, живи и здрави!“, заяви Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България