Фандъкова за чистотата на водата: Това, което прави БСП, е недопустимо

„Това което правят БСП за мен наистина е недопустимо – разпространяването на всякакви неверни слухове и всяването на паника у хората е наказуемо по Наказателния кодекс.“ Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод твърденията на депутата от БСП Таско Ерменков, че във водата в столицата има отровни химикали. Още вчера провреките показаха, че твърденията не са верни и няма място за притеснения.

„Аз ще изпратя сигнали до компетентните служби – прокуратурата, ДАНС и ГДБОБ. Хората имат право да изказват своите притенснения и винаги, когато получаваме такъв сигнал той се проверява. Всеки отговорен политик би следвало да знае пътя на тези проверки и да не иска подкрепа през Фейсбук а да настоява за проверка през компетентните служби“, обяви Фандъкова.

„Още от събота поискахме Софийска вода да качи данните и тя качи данните от проверките от петък във връзка със повяващи се слухове за проблем с водата.“, съобщи още тя. Тя е на мнение, че по никакъв начин не могат да бъдат допуснати проблеми с качеството на водата. „Затова поисках да се направят извънредни проверки. Досега са проверни общо 15 пункта в повече. Веднага започнаха проверките на вход и на изход на пречиствателната станция в Бистрица“, каза кметът. Информацията за проверките е публична на сайта на Софийска вода още от събота.

По думите й, язовир „Искър“ се охранява от полиция и е обект на националната сигурност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика