Фандъкова: До 10 дни ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител за парк „Въртопо“

Очаквам до 10 дни да бъде обявена процедура за избор на изпълнител за парк „Въртопо“. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на строителните дейности в парка на град Бухово, предаде "Фокус".

Тя поясни, че паркът ще заема площ от 8 дка. „Там имаме отделено финансиране, има идеен проект и очаквам районната администрация да избере изпълнител за техническия проект и изграждането на парка“, обясни тя.

„Работим и по проекта за „Западен парк“, добави кметът. „Успяхме да включим над 500 дка в проекта за градско възстановяване и развитие“, добави Фанъдкова.

"Така, че работим усилено за защита на апликационната форма и ще започне работа по избор на изпълнител, така че следващата година да започне работата по цялостната реконструкция на „Западен парк““, каза още Фандъкова. По думите й по ОП „Региони в растеж“ е включен и план за ремонт на парк „Владимир Заимов“, чиято площ е около 100 дка. „Аз мисля, че допреди 2-3 години беше немислимо през октомври месец да видим зелена трева в София. Днес видях да се коси, така че вече в над 16 от нашите паркове и градини има изградени поливни системи, за бъде София зелена и красива и през есента“, каза Фандъкова.

 

Фотографиите с публични обекти от София, показват развитието на нашия града, както и духа, които забелязваме в художествените графити. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на третата изложба "Виж София - където строителството среща историята с бъдещето", организирана от Камарата на строителите в България и вестник "Строител", със съдействието на Столичната община.

Тя е разположена на пешеходния мост над бул. "България" до НДК. Експозицията е посветена на Деня на строителя - Димитровден. На събитието присъства председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Светослав Глосов.

Изложбата е съставена от авторски творби на екипа на в. "Строител" и ще може да бъде видяна до 26 октомври от гражданите и гостите на София.

Фотографиите събират изградените през последната година - Северна скоростна тангента, Западната дъга на Софийския околовръстен път, продължението на втората метролиния до станция "Витоша", първият от тридесет години нов парк в София - "Възраждане", велоалеята в Панчарево, паметници на културата и много други.

"Задачата ни като възложител е да подготвим и защитим проектите за развитие на нашия град и при изпълнението им да бъдем взискателни. Вярвам че българските строители ще запазят качествени специалисти и ще работят и изпълняват обектите си, така, че след това да се гордеят с тях, посочи кметът на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България