Фандъкова: Имаме още 12 свободни места в доброволното формирование на Столична община

Общо 68 души са включени в доброволното формирование на Столичната община. Ние първи сформирахме доброволно формирование за реакция при овладяване на бедствия и извънредни ситуации през 2011 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на новата база на доброволното формирование и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Панчарево в присъствието на главен комисар Николай Николов и Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“.

5 декември е Международен ден на доброволеца. Сградата, която е ремонтирана с доброволен труд и средства от общината, ще се ползва от доброволното формирование заедно с Аварийна помощ и превенция. В нея ще се поемат сигналите за реакция в районите "Панчарево", "Младост" и "Витоша".

Доброволците на Столичната община са преминали първоначално обучение към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" и са включени в специализирани обучения в Център за професионална квалификация в Монтана за действия при бедствия и извънредни ситуации.

Досега доброволците са участвали при потушаване на пожарите в местността Бистришко бранище в Природен парк „Витоша“ през 2012 г., както и над Кресна през 2017 г. и на аварийно-възстановителни дейности в жилищния блок в Бухово тази година. Подпомогнаха аварийно-възстановителните работи след наводненията в кв. „Аспарухово“ на Варна през 2014 г. и в Мизия през 2014 г. Участваха в дейности по почистване на коритото на река Искър и изграждането на диги.

Последно нашите доброволци участваха при разчистването след пожарите в „Пирогов“ и Бухово.

"Днес, на 5 декември, отбелязваме международния ден на доброволеца. Честитя празника на всички тях, както и на екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и на пожарната, с които работим всекидневно. Благодаря на всички доброволци, които отделят от своето лично време, за да помагат! Имаме още 12 свободни места", отбеляза Фандъкова

Доброволци от Доброволното формирование на Столична община са участвали:

✔️ при потушаване на пожарите в местността Бистришко бранище в Природен парк „Витоша“ през 2012 г. и над гр. Кресна през 2017 г.

✔️ в аварийно-възстановителните работи след наводненията във Варна през 2014 г. и в Мизия през 2014 г.

✔️ в превантивни дейности - ежегодно почистване на коритото на река Искър

✔️ изграждане на диги при проливните дъждове в гр. София през април и юни, 2018 г.

✔️ аварийно-възстановителни дейности в сграда след възникнал пожар в гр. Бухово през август, 2019 г.

✔️ участие при разчистване след възникнал пожар през м. ноември, 2019 г. в УМБАЛСМ „н. и. Пирогов“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България