Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на туризма Николина Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София. С тях на летището бе и посланикът на Азербайджан в София Наргиз Гурбанова.

С полета в България пристигна президентът на азерските авиолинии Джахандир Кедиров.

На летището гостите от Баку бяха посрещнати по стар български обичай с хляб, сол и мед.

dsc_4539Има хиляди туристи от Азербайджан, които посещават България, и с новата въздушна линия София – Баку те ще се увеличат. Tова каза министърът на туризма Николина Ангелкова. "Изключитeлнo съм щастлива от днешното откриване на пряката въздушна линия, защото това ще доведе до повишаване на туризма. Искам да благодаря на всички екипи, които положиха максимални усилия, за да можем днес да отпразнуваме този повод. Имаме хиляди туристи от Азербайджан, които ни посещават туристи и се надявам с този полет те да се увеличат“, каза още министърът.

Посланикът на Азербайджан в София Наргиз Гурбанова изрази удоволствието си, че е пристигнала в страната именно по този повод. "Пътуването беше прекрасно и много приятно. Този повод е символичен, тъй като тази година отбелязваме 100-годишнината на Азербайджанската демократична република. Сигурна съм, че тази връзка ще направи двете страни още по-близки", каза посланикът.

Министърът на транспорта Ивайло Московски изрази надежда, че тази нова въздушна линия ще подобри още повече отношенията между двете държави. „Нека този полет и тази линия да бъдат символ на задълбочаващото се приятелство между България и Азербайджан“, каза той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България