Фандъкова: Луковмарш няма място в София

Американският посланик Ерик Рубин посъветва да не възвеличаваме тъмните глави от историята

Луковмарш няма място в София, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод планираното в събота поредно издание на мероприятието.

„Години наред Столична община не съгласува провеждането на шествието Луковмарш и издава забрана. През 2017 г. постъпиха уведомления за това събитие и аз издадох две заповеди за забрана, но те бяха обжалвани в съда и отменени. Тази година това събитие няма съгласуване, то няма място в нашия град, освен поднасянето на цветя пред паметната плоча”. Това заяви вчера Фандъкова на конференция в СУ ”Св. Климент Охридски” на тема "София казва НЕ на словото на омразата и екстремизма". Във форума участваха зам.-министрите Георг Георгиев и Деница Сачева. Благодарност за спасяването на българските евреи изрази президентът на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер.

Посланикът на Израел Ирит Лилиан заяви относно ген. Христо Луков, че който подценява човешки същества не трябва да бъде наричан герой. "Трябва да отхвърляме опитите за възвеличаване на тъмните глави от историята", заяви американският посланик Ерик Рубин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България