Фандъкова: Хората очевидно предпочитат независими кандидати

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Навсякъде по рисковите места има патрули и жандармерия, за да са спокойни хората, защото се притесняват. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, след откриването на ремонтирания участък на бул. „Черни връх”, коментирайки ситуацията с нелегалните мигранти на територията на София, предаде „Фокус”.

„В добра координация сме, както с органите на МВР и СДВР, така и с Агенцията за бежанците, така че за момента нямаме притеснения”, заяви Фандъкова. На въпрос дали съществува точна информация за броя на бежанците в София и страната, столичният кмет коментира: „В центровете се знае абсолютно точно. Движението на самите бежанци, които са на свободен режим, няма как да броим. Всички знаят рисковите места. Знаете, че по мое настояване младите мъже от центъра в "Овча купел" бяха преместени, защото хората, които живеят там са притеснени точно от това. Останаха деца, непридружени и семейства, предимно от сирийски произход”.

Във връзка с резултатите от президентските избори в София, Фандъкова заяви: „Няма да коментирам решението на хората. Нека да подчертаем, че имаше кандидат, издигнат от инициативен комитет, така че хората очевидно предпочитат независими кандидати”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира и протестите в столичния квартал „Горна баня“.

„Аз водя разговори с гражданите в „Горна баня”. Те оцениха огромните усилия за това да намерим вариант и да кандидатстваме и за втория етап за изграждане на канализация. Точно в четвъртък общинският съвет гласува изграждането на втория етап. Работим заедно с инициативния комитет. Знаете, че протестите бяха именно за изграждането на канализацията. Сега излизат едни хора и протестират срещу изграждането на канализацията, водени от политически лица, но това е част от работата. За мен са важни резултатите”, подчерта кметът на София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България