Фандъкова: Наесен болница "Шейново" ще е изцяло санирана

Наесен общинската II АГ Болница "Шейново" ще е изцяло санирана. Очакваме между 20 и 25% икономия на средства от отопление, които ще остават за болницата, за лекарите, акушерките и сестрите. Ефектът за болницата освен икономически, ще е и по-добри условия за пациентите и персонала. Ремонтните дейности са планирани, без да прекъснат работата. Само през месец май в "Шейново" са се родили 195 бебета и са направени над 550 операции. Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Всяка година отделяме между 8-10 млн. лв. за дофинансиране на дейности на общинските здравни заведения. Отделно са инвестициите, които правим в ремонти и ново оборудване – тази година инвестираме 4 млн. лв. в сгради и апаратура.

Преди няколко години направихме изцяло нова родилна зала на болница „Шейново“, която според лекарите е една то на-модерните в София. Тези инвестиции са изключително важни, защото двете общинските болници II АГ Болница "Шейново" и Първа специализирана акушеро-гинекологична болница "Света София" ЕАД, както и държавната Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” са гръбнакът на АГ-помощта в София и България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България