Фандъкова: Не прави чест на никого да провежда партийно шествие в Деня на Левски

Снимка: Архив

Не прави чест на никого да провежда партийно шествие точно в Деня на Левски. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова относно случилото се на церемонията в сряда, на която тя беше осврикана от част от присъстващите по време на речта си.

Фандъкова разкри, че още два дни преди това да се случи е имала информация за готвената провокация.

„Аз ще кажа, че не прави чест на никого точно в този ден да се провежда партийно шествие и да се организират партийни агитки. В интерес на истината аз два дни по-рано получих от журналисти информация, че се организира такова нещо. Честно да кажа изобщо не исках да повярвам, че това е възможно. Не за друго, а защото е точно там, в точно този ден, денят, в който и мястото, на което единствено и само можем да се преклоним пред паметта на Апостола и всички търкания да ги оставим за всеки друг ден. Разбира се, че всеки може да изрази своята воля, но има дни в календара, в които си струва да говорим за обединение. Не случайно акцентира именно върху на това. Самият Левски е казал: „Да си кажем кривиците и заедно да вървим напред“. Очевидно е, че не можем заедно, не зная дали всички имат желание заедно да вървим напред“, коментира кметът на София.

Йорданка Фандъкова информира също, че за поредна година със заповед е забранила провеждането на шествието Луковмарш. "Аз разчитам, че полицията и службите ще успеят да осигурят обществения ред в утрешния ден“, каза тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България