Фандъкова: Обучението на учителите в сферата на информационните технологии остава най-важно

За мен обучението на учителите в сферата на информационните технологии остава най-важно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Национална конференция за дигитално образование.

„Дигиталната технология е инструмент, който учениците могат да използват, за да се обучават по-добре. Той зависи от най-важния фактор в образователната система - учителя. Обучението на учителите, въвличане им в информационните технологии, за мен остава най-важното“, отбеляза тя.

„Информационните технологии в нашия град се развиват с изключителна активност, особено през последните 2-3 години. Секторът се развива и привлича стратегически важни и световни лидери в сферата на технологиите. Те създават изключително добри работни места за специалистите. Инвеститори в сферата на иновациите създават високотехнологични производства, които допринасят висока добавена стойност“, обясни Фандъкова.

Според нея технологиите представляват изключително важен сектор, защото атрактивността в учебния процес в голяма част зависи от тях. Фандъкова отбеляза, че ролята на учителя е решаваща, тъй като той трябва да прецени и да направи така, че се спазват правилата на употреба на новите технологии. „За мен като представител на общината е важно да създаваме условия и инфраструктура, и да подкрепяме училищата и класовете“, посочи Фандъкова. „Бъдещето изисква добро владеене и използване на технологиите във всеки един сектор, без изключение“, подчерта тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование