Столична община поиска да довърши бул. „Дондуков” с асфалт

Кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова аргументира пред журналисти искането си за полагане на асфалтова настилка по лентите за движение на бул. "Дондуков" в участъка от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "Васил Левски".

"Аргументите ми да поискам ново преразглеждане на този етап са, че движението по бул. "Дондуков" е много натоварено, а паважната настилка в силно натоварени булеварди създава и повече шум и повече прах, а всички искаме да се борим със замърсяването на въздуха", обясни Фандъкова.

Тя отбеляза, че сега част от участъка е асфалтов и той граничи с асфалтирани улици. Фандъкова даде пример с европейски столици, където паважът се запазва, но не на най-натоварените булеварди.

Следващата седмица ще бъде свикана комисия, от която ще излезе отговорът каква ще е настилката в участъка. Фандъкова отбеляза и че тази година Столичната община е отделила сериозни средства за ремонти на детски площадки: "Общо 2 млн. лв. и 700 хил. лв. отделихме от бюджета на общината и дадохме на районните кметове за 52 площадки".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България