Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

Съоръженията в Северния парк се ползват от гражданите ежедневно. Снимка: Пламен Стоименов

Организация твърди, че градската управа е купила за 4158 лв. люлки, струващи 2033 лв.

Според кмета на “Надежда” информацията е некоректна

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва проверка на сигнал за завишени цени на съоръжения, поставени при ремонта на Северния парк. До инспекцията се стигна, след като организация “Спаси София” и в частност кандидат за кмет на града Борис Бонев съобщиха на пресконференция в парка, че оборудването е купено от Столичната община на четворно завишени цени.

Бонев даде пример с греди за дресиране на кучета, струващи 3025 лв., ограда за кучешка поляна на цена от 11?000 лв., люлки по 4100 лв., и маси за шах - всяка по над 2300 лв., От сдружението твърдят, че са получили от същата фирма оферти с много по-ниски цени за същите продукти. Предложили са им оградата за 4000 лв., люлката - за 2033 лв., а масата за шах - за 2348 лв.

Пред “Труд” кметът на Надежда инж. Димитър Димов обясни, че управата на района е вносител на обществената поръчка за ремонта и тя е проведена през 2017 г., като е спечелила фирмата с по-добра техническа обосновка и по-ниска цена. “Некоректна е поднесената информацията от “Спаси София”, тъй като едните подадени цени са без ДДС и без включена доставка и монтаж. Казват се едни единични цени, без да се споменава, че на някои от бетонните съоръжения монтажът им е доста скъп, тъй като е използвана механизирана техника, което оскъпява цялата цена на даденото съоръжение. Ние ще подготвим всички цени и документи и те ще бъдат предоставени на кмета на София”, каза още Димов.

Доставчикът на съоръженията Метин Мехмед от фирма “Джемер EООД” коментира пред “Труд”, че са поставили качествени и здрави съоръжения, като за някои от тях фирмата е на загуба.

“Цените, които бяха изнесени, не отговарят на истината, първо те са без ДДС, освен това “Спаси София” е поискала от нас единични бройки. Цените през 2017 г. са били с 30-40% по-високи, като една люлка е струвала около 2600 лв. без монтаж и доставка”, каза Мехмед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България