Фандъкова: Решението за оставката на Симеонов е добро, но да не забравяме, че ситуацията е предизборна

Добро е решението за оставката на Валери Симеонов, но да не забравяме, че ситуацията е предизборна и доста политически сили се възползват от всяко недоволство. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова във връзка с оставката на Валери Симеонов пред Нова телевизия.

На въпрос правилно ли е постъпил Симеонов, Фандъкова заяви: „Това е едно очаквано и добро решение, което да позволи да продължи промяната в законодателството за децата с увреждания, защото това е най-важното. Майките и всички близки очакват по-скоро да се приемат законите, за да се позволи грижата за децата и техният живот да бъдат облекчени. Има заложени средства в бюджета. Нямаше смисъл всичко това да се забавя по една единствена причина. Беше добро решение“.

Относно това закъсняло ли е решението за оставката Йорданка Фандъкова коментира: „Нагнети се напрежение. По-рано трябваше да се получи извинение. Вероятно това щеше да даде повече спокойствие“.

„Въпросът е за средата, приемането. Работим по темата от много години. Най-важното е да се работи за приемането в обществото. Всички сме хора, на всеки може да се случи всичко и трябва да се научим да живеем заедно, с помощ към хората, които в момента имат нужда “, добави тя.

„Надявам се с оставката ситуацията да се успокои. Да не забравяме, че ситуацията е предизборна. Доста политически сили се възползват от всяко недоволство и напрежение. Политиците, независимо от позицията им в дадения момент, трябва да търсят решение, а не да се състезават по надговаряне и по-цветен изказ. Това ми липсва и в поведението на опозицията. Не упреквам никого. Ако искаме да вървим напред трябва да имаме предложение. Да, критика категорично, защото много неща могат да се случат по- по-добър начин, но аз не чувам кой е той“, каза още Фандъкова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"