Фандъкова: Силата и енергията на София идват от нейните хора

Снимка: Труд

Всеки оставя своя белег върху София и живее своята неповторима софийска история. Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на официалната церемония по издигане знамето на град София, която се проведе пред църквата "Света София".

„Честит празник на вярата, надеждата, любовта и мъдростта! Ден, в който градът ни заедно с храма, дал името му, чества своя празник. Храмът „Св, София“ пази на същото това място основите на църкви още от IV век и спомена за събития, променили европейската история", пожела Фандъкова.

Тя посочи, че София е древен град, но е с млад дух, с много енергия, с много сила, които идват от нейните хора. "Ние пазим и променяме заедно София. Променяте я вие, уважаеми съграждани, със знанията, с талантите, със стремежите, с неспирния критичен дух, с желанието да се справиш и да се докажеш", каза кметът.

По думите й, София предизвиква с възможностите, които дава.

"В този ден искам да благодаря за усилията на всеки един от вас – за усилието да правим, за желанието да правим, за хъса да искаме повече. Благодаря ви и за доверието, което се стараем да заслужаваме всеки ден. И в този прекрасен ден ви пожелавам да сте здрави. Нека да имаме мъдростта да различаваме правилното от неправилното и силата да избираме доброто както за големите решения, пред които сме изправени, така и във всекидневните ни и малки избори и в отношенията ни един към друг. Нека изберем да бъдем добри хора, да си помагаме и да вървим напред заедно. Нека бог да пази София!”, каза Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България