Фандъкова: София не се променя с обещания, а с работа

Йорданка Фандъкова

София се развива и променя не с обещания, а с работа за по-добър живот за хората. Това каза в интервю за „Фокус“ кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Доверието се печели с работа, която прави живота на хората по-подреден и по-добър“, заяви тя. „Столичани помнят София и от преди 8-9 години – помнят какво беше състоянието на основните булеварди, на парковете, докъде стигаше метрото, помнят и Икарусите, които вече ги няма по улиците“, коментира кметът.

„Благодарна съм на столичани за доверието и за търпението – знам, че всички огромни ремонти и проекти, които реализираме за изключително кратък период от време, затрудняват движението и водят до временни неудобства“, посочи Йорданка Фандъкова.

Във връзка с протестите на жители на район „Младост“ срещу застрояването в междублоковите пространства кметът посочи, че в годините назад много терени са били върнати като реституция, а сега са частна собственост, но за да се запазят като зелени площи, са нужни изключително сериозни средства за отчуждаване.

„„Младост“ е сред районите, в които в последните години инвестирахме огромен публичен ресурс – с разширението на метрото през „Младост“ до Бизнес парка, с изцяло обновените основни булеварди, изцяло подновените автобуси и тролеи, новите детски градини. Вярвам, че гражданите виждат промяната“, подчерта Йорданка Фандъкова.

„Важно е гражданите да знаят, че за да защитим трайно междублоковите пространства в жилищните комплекси с главния архитект предложихме промени в Закона за устройство и застрояване на Столична община“, каза още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България