Фандъкова с устройствен план, Манолова не отговори на въпроси

Водещата Илияна Беновска подари на Фандъкова и на Манолова фиданка съответно със синя и с червена панделка.

Основните теми бяха “Топлофикация”, градската среда, обществените поръчки

22 станции ще следят за качеството на въздуха

Първият предизборен дебат за София на живо по Канал 3 и Радио К2 в предаването „Беновска пита” ясно показа превеса на досегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова над независимия кандидат, но подкрепен от БСП Мая Манолова. Това най-ярко пролича в темата по презастрояването на София. Фандъкова заяви, че до края на година ще бъде приет общ устройствен план за града, който ще може да контролира застрояването по определен начин. А устройственият план е създадена с гражданите визия за града. Освен това се предвижда и нова Наредба за градския дизайн.

Манолова не можа да отговори на въпрос - колко би струвало едно от нейните предложения - отчуждаване на междублокови пространства и се наложи Йорданка Фандъкова да є помогне със сумата - 250 млн. лева. Според Манолова държавата трябвало да помогне с тези пари.

Двете говориха по няколко основни теми - качеството на въздуха в столицата, Топлофикация, градска среда, обществените поръчки, за бъдещите си екипи, ако заемат поста. Задаваха въпроси една на друга, а накрая отговаряха на въпроси на водещата Илияна Беновска.

„Качеството на въздуха е най-важният и труден за решаване проблем, защото няма една мярка, която да го разреши”, каза Фандъкова и посочи конкретните мерки, по които се работи - информация за гражданите, намаляване на трафика, по-чист градски транспорт, смяна на видовете отопление. До края на годината ще има и 22 станции, разположени в столицата, от които гражданите ще могат да черпят информация за качеството на въздуха, допълни тя. От думите на Йорданка Фандъкова стана ясно, че по проекта се работи от 2 години.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика